Free Essay

Jouuu

In: Novels

Submitted By hihiz
Words 648
Pages 3
kokkaa italialaisen miehen kanssa?!? Vois sitä huonomminkin perjantaita viettää.

olin mukana ja voin sanoa et mii laiki aloot!!!! Ja olihan se aika söpö or wat do you think kira? ;D

kokkaa italialaisen miehen kanssa?!? Vois sitä huonomminkin perjantaita viettää.

olin mukana ja voin sanoa et mii laiki aloot!!!! Ja olihan se aika söpö or wat do you think kira? ;D

Pelle Miljoona (oik. Petri Samuli Tiili, s. 10. helmikuuta 1955 Hamina) on suomalainen punk- ja rockmuusikko sekä kirjailija. Hän oli 1970- ja 80-luvuilla suomalaisen punk-liikkeen pioneereja. Hänen uransa jatkuu yhä. Pelle Miljoonan yhtyeiden tuotannon tunnetuimpia kappaleita ovat muun muassa "Moottoritie on kuuma", "Tahdon rakastella sinua", "Väkivalta ja päihdeongelma", "Pelko ja viha" ja "Juokse villi lapsi". Koulutukseltaan Tiili on peruskoulun opettaja ja hän valmistui Savonlinnan OKL:stä vuonna 1978. Siviilipalveluksen Tiili suoritti Espoossa näkövammaisten ammattikoulussa 1978–79. Pelle Miljoona on myös kirjoittanut kymmenen romaania, omaelämäkerran ja kaksi runokirjaa.

Kappale "Moottoritie on kuuma" voitti kesäkuussa 2007 Helsingin Sanomien äänestyksen Rakkaimmat rockit, ja "Väkivalta ja päihdeongelma" -kappale voitti saman vuoden marraskuussa Punklandia-sivustolla olleen Paras punkbiisi -äänestyksen.[2] Jälkimmäisen äänestyksen top 20:ssä olivat myös kappaleet "Tahdon rakastella sinua" (sija 9.) sekä "Pelko ja viha" (sija 13.).
Pelle Miljoonan mukaan nimetty tie, Pelle Miljoonan tie, sijaitsee Porissa Viikinäisissä poltetun Pelle Miljoona -ladon muistoksi. Ladon kylkeen oli ollut pitkään kirjoitettuna Pelle Miljoonan nimi.[3]

Tämän jälkeen Pelle tutustui uusiin soittajiin kuten Ari Taskiseen, Tumppi Varoseen ja Rubberduck Jonesiin, joiden kanssa syntyi kokoonpano Pelle Miljoona & 1980 (aluksi Pelle Miljoona & 1978 ja sitten 1979). Pelle vuorotteli laulajana ja rumpalina Varosen kanssa. Myöhemmin yhtyeeseen liittyi myös kitaristi Stefan Piesnack. Vuosikymmenen lopulla Taskinen siirtyi bassosta koskettimiin ja kokoonpanoon, joka nimettiin Pelle Miljoona Oy:ksi, liittyivät kitaristi Andy McCoy ja basisti Sami Takamäki (myöhemmin Sam Yaffa). Syksyllä 1980 julkaistiin Pellen Miljoonan klassikkoalbumi Moottoritie on kuuma, joka nousi listaykköseksi. Sen levyttänyt kokoonpano kuitenkin oli hajonnut McCoyn ja Yaffan muutettua Tukholmaan.[1]

Pelle Miljoona esiintymässä soolona Arabia-Toukolan kyläjuhlassa Helsingissä 4. kesäkuuta 2006
Pelle Miljoona on paitsi laulanut, myös soittanut kitaraa, rumpuja ja huuliharppua. Pellen musiikki on 2000-luvulla ollut vahvasti folk- ja reggae-vaikutteista. Vuonna 2002 hän julkaisi nimellä Pelle Miljoona & Ylivoima albumin Todistaja yhdessä Soul Captain Bandin kanssa.
Pelle on sanoittanut ja säveltänyt suurimman osan kappaleistaan itse. Alkuaikojen yhtyeissä, kuten Pelle Miljoona Oy:ssä ja 1980:ssa, merkittävin säveltäjä oli kuitenkin Ari Taskinen, jonka sävellyksiä olivat esimerkiksi hitit "Moottoritie on kuuma", "Tahdon rakastella sinua" ja "Juokse villi lapsi". Taskisenkin sävellyksiin Pelle teki tavallisesti sanat. Poikkeuksiakin oli, esim. "Tahdon rakastella sinua" on sävellystä ja sanoitusta myöten Ari Taskisen käsialaa. Yleisesti "Tahdon rakastella sinua" mielletään "Pellen biisinä" vaikka Pelle on toiminut kappaleessa pelkästään rumpalina ja yhtenä sovittajana. Myös Tumppi Varonen sävelsi, sanoitti ja lauloi kappaleita.

CASE: Pioneer Petroleum
I. Does Pioneer estimate its overall weighted average cost of capital correctly
One could argue that their assumption of debt policy staying same (12%) isn't very good since all estimates predict on growing investments worth billions during the next year. In addition, a closer analysis of the sources of the infromation shows that the return on equity (10%) is just an assumption made based on current earnings yield.
Their first alternative would have been using divident and growth information, but the most accurate way is using the CAPM.
CAPM = | rf+B(rr-rf) | 14,56 |
| | |
New WACC | (1-TC)*(rD*D)+(rE*E)= | 11,24 | rf | 7,8 |
B | 0,8 | rm | 16,25 |
This new CAPM based cost of capital is much higher than Pioneers estimation of 9%, so their calculations are incorrect.

Estimated overall corporate weighted average cost of capital:

We assume all the basic data are correct. Given is the future Debt/Equity ratio (Estimated Proportions of future Funds Sources). Also Pioneer’s cost of equity was given as 10% (Rs). The company’s after tax cost of debt was 7.9% (Rb*(1-Tc). Tax rate was 34%.

From the formula:
Rwacc = Equity/(Equity+Debt)*Rs + Debt/(Equity+Debt) * (Rb*(1-tc)) Rwacc = 0.5*10% + 0.5*7.9% = 9%…...

Similar Documents